kutsal posta kutusu



size danimarka'daki çooook önemli bir şeyden bahsedeceğim: posta kutunuz

eğer posta kutunuzda adınız yazmıyorsa oturum izni, sarı kart vb önemli evrakları alamazsınız. eğer posta kutunuzda adınız yazmıyorsa kimse kargonuzu size ulaştırmak için komşuların zilini çalmaz...

danimarka'da her tür hizmet çok iyi biçimde dijitalize edilmiş ve internete bağlanmış olmasına rağmen posta kutuları önemini kaybetmemiş. bir yere başvuru yaptığınızda ya da size mektup göndermeleri gereken bir işlem yapıyorsanız mutlaka posta kutunuzda adınızın yazıp yazmadığını soruyorlar (en azından çaylak olduğunuzu fark ettiklerinde).

market ve mağaza reklamları, son indirimler, bahçe eşyası katalogları ve at maması (!) kampanyaları mutlaka posta yoluyla size iletiliyor. hatta posta kutunuza her gün o kadar çok kağıt atılıyor ki eğer birkaç gün kutuyla ilgilenmezseniz ağzına kadar dolduğunu görebilirsiniz. eğer bu reklamları almak istemiyorsanız internet üzerinden bir form doldurmanız ve size gönderilen stickerı posta kutunuza yapıştırmanız gerekiyor: "Nej tak!"

Kutu kargolar genellikle size evinizde ulaştırılmıyor. Posta kutunuza ve/veya cep telefonunuza gelen mesaj ile size en yakın "posta merkezine" gidiyor -bizim şehirse bu büyük bir marketin girişinde- ve size verilen şifre ile postanızın durduğu kutuyu açarak kargonuzu alıyorsunuz. Eğer kargo kutusu büyükse o zaman deske gitmeniz de gerekebiliyor.

türkiye'de yerlerde sürünen postalarınız ve apartman kapılarına sıkıştırılan faturalarınızı düşündüğümüzde danimarka'daki posta kutusu "kavramının" önemi daha iyi anlaşılıyor. :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder