kopenhag'da güpegündüz silahlı soygun

evet sayın seyirciler! "neler oluyor bu nordik topraklarda..." dediğinizi duyar gibiyim. aslında ben de aynısını söylüyorum. facebook'ta gezinirken arkadaşımın az önce bulunduğu alışveriş merkezinde silahlı soygun olduğunu öğrendim.

kopenhag'da bulunan illum alışveriş merkezine iş saatleri içerisinde üç silahlı saldırgan girdiğini haberlerden öğrendik. hemen ardından kopenhag polisi resmi twitter hesabından saldırganların güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. haberlerde her zaman olduğu gibi saldırganların "yabancı bir dil konuştukları" vurgulandı. bunun yanında saldırganların doğu avrupalı ya da güney amerikalı olabilecekleri söylendi (meksikalı VS polonyalı - ne de benzerler).


gündüz vakti ve bir alışveriş merkezinde silahlı soygun yapacak kadar gözü dönmüş olmaları ayrı bir konu, ama sorgulanması gereken konulardan biri de kanımca silaha ulaşımın kolaylığı. danimarka polisi suçu doğulu yabancı soygunculara atarak kendini sıyırıyor, halkta ise yabancı ve göçmen düşmanlığı bu ve benzeri olaylar gösterilerek körüklendikçe körükleniyor. Neyse ki en büyük avuntu kimseye bir şey olmamış olması...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder