silahlı çetelerin gölgesinde danimarka



başlığı ilgi çekmek için koydum zannettiniz değil mi? yoksa danimarka'da ne çetesi... :)
ama öyle değil. maalesef kopenhag'ta aylardır süren bir çete savaşı var. ara ara haberlere yansıyan bu savaş şimdilik durmuş gibi görünüyor. durdurulmuş demiyorum çünkü olayların yatışmasının sebebi brothas ve loyal to familia denen bu iki çetenin "ateşkes" ilan etmiş olması (WTF!)

son aylarda kopenhag'da özellikle nørrebro civarında çatışan çete üyeleri çevreye korku salıyordu. ekim ayında aralarında 16 yaşında bir çocuğun da :( bulunduğu üç kişi bu çatışmalarda ölmüştü. çocuğa önce halktan biriydi çete ile alakası yoktur denildi fakat sonrasın da çete üyesi olduğu ortaya çıktı (evet danimarka'dan bahsediyorum halen:)).

neyse ki bu iki çete hazirandan beri süren savaşlarını durdurma kararı almışlar. bu ateşkesin sağlanmasında çete üyelerinin ebeveynlerinin arabulucu olarak olaya dahil olmasının payı büyük diyorlar.

sanırım her yerde büyük şehirde yaşamanın çilesi ayrı oluyor. kim bilir, belki de danimarka'nın sadece huzur ve dinginlikten ibaret olduğunu düşünmem küçük bir şehircikte yaşamamdan kaynaklanıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder